(ORTHOPEDISCHE) STEUNZOLEN VERSUS PODOLOGISCHE ZOLEN

Podologische zolen verschillen van de klassieke steunzolen. Steunzolen worden gemaakt door orthopedie, podologische zolen door de podologie. Het doel van podologische zolen is voornamelijk het sturen en corrigeren van de functie van de voet en hierdoor ook de hogere verbonden ketens (onderbeen, knie, bovenbeen, heup, rug etc.). Het is niet zozeer de bedoeling om zoals bij een steunzool de vorm van de voet (platvoet, holvoet, ...) te veranderen door ondersteuning te bieden.

Het onderzoek aansluitend bij een podologische zool is (in vele gevallen) een stuk uitgebreider. Pas na een biomechanisch-, statisch- en dynamisch onderzoek en een 3D-scan van de voet wordt er een zoolconcept volledig op maat opgesteld. Een podoloog is namelijk verplicht om enkel op maat gemaakte podologische zolen aan te bieden.

Is het ene beter dan het andere ? Neen, elk heeft zijn eigen manier en werking. Ben je niet geholpen met een steunzool ? Dan kan een podologisch onderzoek en eventuele podologische zolen een oplossing bieden.


Voor de vervaardiging van de podologische zolen werken wij samen met BORGinsole.
Benieuwd hoe JE Podologische zolen vervaardigd worden ?

Kijk even mee: